• slide-pict-11.jpg
  • slide-pict-05.jpg
  • slide-pict-01.jpg
  • slide-pict-03.jpg
  • slide-pict-09.jpg
  • slide-pict-10.jpg
  • slide-pict-07.jpg
  • slide-pict-02.jpg
  • slide-pict-06.jpg
  • slide-pict-08.jpg
  • slide-pict-04.jpg

Emlékezés

Egy évvel ezelőtt, az Ocean’s Seven sorozat Japán állomására utaztam a kísérőimmel. A világ talán legnehezebb helyszíne az átúszók számára. Az úszásom előtt csak 12 sikeres átúszó volt, akinek megvolt a kellő ereje és szerencséje, hogy megérintse Hokkaido-sziget partját! 2 év előkészület és 1 év teljes felkészülés után erősnek és késznek éreztem magam arra, hogy megküzdjek az előttem álló feladattal!

Az úszást megelőző napokban többször megtapasztaltam a természet erejét, mely el is bizonytalanított, hogy valóban képes vagyok-e megcsinálni? Rengeteg kérdést tettem fel magamnak. Bíznom kellett a szerencsében is, hogy az időjárás kellően kegyes legyen hozzám és csak a fizikai és mentális erőmön múljon az átúszás sikere. A hosszú és fárasztó felkészülés után nagy megkönnyebbülés volt a vízbe ugrani! 2014. augusztus 9-én reggel 4 órakor elstartoltam Cape Gongen-Zaki szikláitól. Jó érzés volt vízben lenni és egyre inkább éreztem, hogy ez az Én napom lesz. Jó volt érezni azt az erőt, ami akkor bennem volt! Élveztem a felkészülésem gyümölcsét! A Japán-tenger kellemes volt, de ahogy átúsztam a Csendes-óceán felől érkező áramlatba az hirtelen hideg lett. A parthoz közeledve kezdtem érezni az áramlat egyre növekvő erejét. Tudtam, hogy csak keveseknek sikerült átúszni rajta. Ettől függetlenül nyugodt voltam és a végén még tudtam növelni a sebességem. Az utolsó pár száz métert már egyedül kellett megtennem Hokkaidó-sziget parti sziklái felé. Sajnos nem tudom leírni, hogy milyen érzések rohanták át bennem, amikor megérintettem a sziklát és ezzel befejeztem egy hosszú utazást! A felkészülésem és a sok lemondásom volt a legnehezebb ebben az útban és azzal az érintéssel sikerült feltennem az i-re a pontot. A pontot, mely akkor 37.1km volt a két sziget között. 7óra 29 percig tartott ez az intenzív úszás, mely végül nagyon megviselte a szervezetem. Büszkeség, hogy 13. személyként elértem a túlpartot és ezt minden idők 2. legjobbjaként.

Az egész úszás alatt szinte tökéletes volt minden! Csapatom fantasztikus munkát végzett, minden simán ment.

A kapitányom talán a legjobb volt, akivel valaha is együtt kellett működnöm! Moriya a navigátorom és egyben a kinti adminisztrációm szervezője is végig tökéletesen irányított a cél felé! Végig biztonságban éreztem magam és ezt a biztonságot a hajón lévők nyújtották! Ez is csapatmunka! Nélkülük nem lennék képes ezeket a terveket és célokat megvalósítani!

Ezúton is szeretném megköszönni, hogy támogattatok és segítettetek elérni a célom! Köszönöm, hogy figyeltetek és vigyáztatok rám! A csapatom akkori tagjai Takács András, Györe Jani, Haász Annamari, Tompa Gábor és Tompa Matyi voltak, valamint Mizushima kapitány és Masayuki Moriya navigátor/szervező.

Hamarosan egy újabb állomás következik! Egy újabb cél, mely már nagyon közel van!

Hozzászólások  
0 #2 Audra 2017-09-11 23:16
I do not know whether it's just me or if perhaps everyone else encountering issues with
your website. It appears like some of the written text in your posts are running off the screen. Can someone else please comment and let me know if this is happening to them too?
This may be a problem with my web browser because I've had this
happen previously. Many thanks
0 #1 shoe insert 2017-06-01 06:29
Outstanding quest there. What happened after? Thanks!

Also visit my site: shoe insert: http://florenceyorty.bravesites.com/entries/general/Shoe-Lifts-To-Correct-Leg-Length-Discrepancy

You have no rights to post comments