• slide-pict-05.jpg
  • slide-pict-02.jpg
  • slide-pict-01.jpg
  • slide-pict-08.jpg
  • slide-pict-06.jpg
  • slide-pict-03.jpg
  • slide-pict-10.jpg
  • slide-pict-09.jpg
  • slide-pict-11.jpg
  • slide-pict-04.jpg
  • slide-pict-07.jpg

Célok

Manhattan és a Triple Crown sorozat teljesítése

20 Bridges – Manhattan körbeúszása

A New York úszó marathon több mint egy verseny! Óriási hagyománnyal rendelkezik. A világ egyik legrégebbi múltra visszavezethető úszóverseny és kihívás. Az esemény számos névváltoztatáson ment keresztül, de az útvonal mindig megegyezett. 1915-ben volt az első sikeres Manhattan körbe úszás, ami az amerikai Robert Dowling nevéhez fűződik. A közel 50km-es távot 13 óra 45 perc alatt teljesítette. 1930-tól már az IPSA (Nemzetközi Profi Úszó Szövetség) verseny keretében ment tovább. A történelmi verseny 1982-től már a Manhattan Sziget Úszó Szövetség keretein belül zajlott. 2016-tól van a jelenlegi név alatt, 20 Bridges.

Stillwater 8 – Tahoe-tó Kalifornia

2023-ban folytatom a Stillwater 8 sorozatot. A 3. állomás az Egyesült Államokban lesz a Tahoe-tó.

A Tahoe-tó egy nagy alpesi tó Kalifornia és Nevada határán, 1900 méteres magasságban a Sierra Nevada-hegységben. A ”tó az égben” néven is emlegetik. Körülbelül 34 km hosszú (észak/dél) és 17-19 km széles (kelet/nyugat). Észak-Amerika legnagyobb alpesi tava. Partvonala 116 km, területe pedig 490 km².

Stillwater 8 – Kineret-tó átúszása

Galileai-tenger, más néven Kineret, a Genezareti-tó vagy a Tiberias-tó, Izrael legnagyobb édesvizű tava. Hossza 20,5 km / 12,7 mérföld.  214 méterrel (702 láb) a tengerszint alatt helyezkedik el, és ezzel a Föld legalacsonyabb édesvizű tava, és a világ második legalacsonyabb tava (a Holt-tenger után). A tavat részben földalatti források táplálják, bár fő forrása a Jordán folyó, amely északról délre folyik rajta. A Galileai-tenger (Kinneret) Izrael északkeleti részén, a Golan-fennsík közelében, a Jordán Rift-völgyében található.

Célok

A 2020-as év fő úszását a Manhattan körbe úszását a járványhelyzet miatt nem sikerült elkezdeni, természetesen továbbra is a célom, hogy a Triple Crown sorozat hiányzó állomását is teljesítsem.

Eredeti tervem szerint is 2021-ben kezdtem volna a Stillwater 8 sorozatot. A sorozat legnagyobb kihívása a magaslatokon helyezkedő tavak ritka oxigén szintje mellett a távok és a hideg víz leküzdése lesz. A magassági tényezőknek köszönhetően számos helyszín van a sorozatban, aminek a környezeti adottságaival még nem találkoztam.

A jelenlegi helyzet miatt a svájci helyszínen kezdem meg a sorozatot augusztus 8-án. A sorozat egyetlen állomása, mely egy verseny keretein belül kerül megrendezésre. Svájc egyik legnagyobb nyíltvízi versenye, melyet 1985 óta szerveznek. A tó vízhőmérséklete 20-22 fok. A kihívás számomra a legjobb helyezés elnyerése lesz!

A nyári fő erőpróba mellett még Görögországban, Írországban és Hollandiában fogok versenyezni.

 

Célok 2020.

A 2020-as év a versenyekről fog szólni. Hosszú évek után nem lesz szóló úszásom. Szeretek versenyezni és hiányzik is. Más felkészülést igényel, mert a pozíció és a helyezés számít. Minél több versenyen szeretnék indulni, de mind közül az esztendő legfontosabb versenye a Manhattan körbeúszása lesz.