• slide-pict-04.jpg
  • slide-pict-09.jpg
  • slide-pict-06.jpg
  • slide-pict-08.jpg
  • slide-pict-05.jpg
  • slide-pict-01.jpg
  • slide-pict-11.jpg
  • slide-pict-03.jpg
  • slide-pict-02.jpg
  • slide-pict-10.jpg
  • slide-pict-07.jpg

Cyanea capillata

Az elmúlt 5 hétből, majd 4 hetet hideg környezetben töltöttem és annak is jelentős részét Írországban és itt az Északi-csatornán. Sok úszóval sikerült beszélnem, akik próbálkoztak, illetve páran, akik át is értek a túloldalra. Szinte kivétel nélkül mindenki a legnagyobb buktatónak a medúzacsípéseket mondta.

Akik feladták, azok sem a hidegre panaszkodtak, hanem a nagy mennyiségű csípések okozta fulladás miatt kényszerültek feladni az úszást. Kinek mennyit bír a szervezete. Mi az a mennyiség, amit még feltud dolgozni és nincs negatív hatással a szervezet működésére. Ahogy mondták a többiek, elkerülhetetlen. Nagy számban vannak és egyszerűen nem lehetséges állandóan kikerülni őket! A csápok hossza miatt, sokszor csak érzed, de nem látod! Éltem már meg hasonlót, de ilyen nagy számban előforduló helyen még nem voltam. Ennek megfelelően nagy mennyiségű csípésre is kell felkészülnöm. Tisztában vagyok vele, hogy az eddigi fájdalomküszöbömön túl kell tudni lépnem, hogy megtudjam valósítani a célom!

Oroszlán –sörény medúza

Az oroszlán sörény medúza (cyanea capillata), más néven az óriás medúza, vagy a haj zselé, a legnagyobb ismert fajú medúza. A tartózkodási helye a hideg, sarkvidéki, északi Atlanti- és a Csendes-óceán északi részére korlátozódik. Gyakori az angol csatorna, Ír-tenger, az Északi-tenger és a nyugati skandináv vizeken. Oroszlán sörény medúza többnyire közel a felszínhez tartózkodik és nem több, mint 20 m mélységben. A lassú pulzálása gyengén vezeti őket előre és függnek az óceáni áramlatoktól, amelyek során nagy távolságokat is megtesznek. Átmérője több mint 2 méter is lehet. A csápok nagyobb példányoknál 30m vagy akár hosszabb is lehet. Ezek a rendkívül ragadós csápok vannak csoportosítva nyolc klaszterhez, és mindegyik klaszterből, több mint 100 csáp sorokozik.

Ezekkel a vékony csápokkal való érintkezés nagyon fájdalmas tud lenni. Egy-egy csípés még nem okoz komolyabb problémákat, de a méreganyag nagy mennyiségben már komoly veszélyt jelent!

Hozzászólások  
0 #4 Lieselotte 2018-12-23 14:54
Most of boys choose buying a diamond ring as their confession.

Take a look at my homepage ... herve leger paris - Lieselotte: https://www.herveleger.best/skirts/ -
Idézet
0 #3 herve leger cheap 2018-08-24 18:43
In August 2011, reality television star Kelly Osbourne, who as soon as tipped
the scales at 160 pounds, slammed the newly heavy Aguilera , claiming it was karmatic payback
for the occasions Christina had teased her for being overweight.


Also visit my site: herve leger cheap: https://www.herveleger.best/swimwear/
Idézet
-2 #2 increase your height 2017-06-01 10:58
First of all I would like to say wonderful blog! I had a quick question which I'd like
to ask if you don't mind. I was curious to know how you center yourself and clear increase your height: https://grumpyenclosure0.tumblr.com/post/140398828660/remedy-leg-length-difference-with-shoe-lifts/embed
thoughts before writing. I've had trouble clearing my thoughts in getting my thoughts out there.
I do take pleasure in writing however it
just seems like the first 10 to 15 minutes are lost just trying to figure out how to begin. Any suggestions or tips?

Appreciate it!
Idézet
0 #1 Philomena 2017-05-17 00:19
Glad to be one of many visitors on this amazing internet site :D.
Idézet
Szólj hozzá!