• slide-pict-11.jpg
  • slide-pict-01.jpg
  • slide-pict-02.jpg
  • slide-pict-08.jpg
  • slide-pict-06.jpg
  • slide-pict-03.jpg
  • slide-pict-07.jpg
  • slide-pict-10.jpg
  • slide-pict-05.jpg
  • slide-pict-09.jpg
  • slide-pict-04.jpg

Kérdések

Elérkeztem az utolsó naphoz, melynek zárásakor elkezdem az idei esztendő utolsó nagy úszását a kaliforniai Catalina-csatorna átúszását! Még egy nap! Ahogy közeledem az újabb starthoz egyre több kérdés merül fel bennem. Ezek a kérdések egyre gyakrabban megfogalmazódnak bennem, melyekre a választ egyelőre nem tudom!

Vajon sikerült kellően kipihennem magam? Mennyit vett ki belőlem a Molokai-csatorna? Sikerül a magam elvárásai szerint kivitelezni a hétfői úszást? Sok-sok kérdés újra és újra visszatér bennem, de választ nem tudom pontosan!

A Molokai-csatorna átúszása után sok barátomtól azt hallottam, hogy a Catalina milyen könnyű lesz, mert a körülmények sokkal kedvezőbbek és a távolság is jóval rövidebb. Magam részéről mindig is fenntartásaim voltak e kijelentésekkel kapcsolatosan! Az egyik, hogy még ilyen rövid időn belül senki sem teljesítette e két úszást! Külön-külön valóban nem érzem, hogy annyira nehéz lenne, mint az ezt megelőző úszásaim az Ocean's Seven sorozatból. Ennek fényében merülnek fel bennem a kérdések is, mert a két héttel ezelőtti partot érésem valóban az egyik legnehezebb úszásom volt! Saját bőrömön fogom hétfőn megtudni, hogy milyen következményei vannak a két hete történt úszásomnak! A másik, hogy nem szabad alábecsülni az ilyen kihívásokat sem, mert sokszor éreztem úgy, hogy a könnyűnek vélt feladatok sokszor valódi erőfeszítést jelentettek. Nem vehetem félvállról az előttem álló utat. A célom természetesen, hogy megcsináljam. Itt nem dédelgetek olyan vágyakat, hogy nagyon jó időt teljesítsek. Az előzmények miatt egy kissé óvatosságra kell intenem magam. Megvan a tervezett stratégia az útra, de mindig a kérdések jönnek elő, melyekre a vízben a kapom meg választ! A felépített terv mellett szerintem jelentős szerepe lesz a improvizációnak. Ismét egy újabb alkalom, hogy még jobban megismerjem önmagam. Hol vannak a határaim? A válaszok közel vannak és kedden már tudni fogom a válaszokat!

Vasárnap este 9 óra magasságában fogunk kihajózni a teljes személyzettel a Catalina-sziget Dr's Cove nevű helyhez. Október 5. 0 órától szól az engedélyem. Ettől az időpontól számítva bármikor kezdhetek. Szeretném minél előbb elkezdeni.A hajósom 1972 óta viszi át az úszókat. A kajakosaim is a lehető legtapasztaltabb emberek lesznek! Minden adva van, hogy az adott helyen és helyzetből a legjobbat hozzam ki magamból! Bízom magamban és az eddig elvégzett munkában, már csak azt a 8-9 órát kell megúsznom, hogy elérjem Palos Verdes partjait.

 

 

Hozzászólások  
0 #3 Tajthy Renátó 2016-08-02 20:15
Gratulálok! Én 3,8 km-nél tartok, az extreme man versenyen. Egyelőre a Balaton 5,2 km-es távja a következő cél, de a későbbiekben szívesen átúsznék szigetek között is egyelőre 5-6-7 km-es távokat.

Mi az, amit mindenképpen tanácsolnál hosszabb távú nyílt vízi úszáshoz?

Köszönöm
Idézet
+1 #2 B. Lajos 2015-10-12 04:17
Gratulálunk Attila! Fantasztikus teljesítmény volt.
Idézet
0 #1 Román Attila 2015-10-07 10:09
A kérdésekre a mai híradásokból választ is kaptunk. És jó hírek érkeztek! :-)

Még 3 kihívás...nem tisztem ugyan megítélni az erőpróbákat, de talán nem tévedek, ha azt gondolom, a nehezebbek ezennel teljesítve vannak, így közel a siker!

Tisztelettel gratulálok!
Idézet
Szólj hozzá!