• slide-pict-09.jpg
  • slide-pict-01.jpg
  • slide-pict-06.jpg
  • slide-pict-11.jpg
  • slide-pict-02.jpg
  • slide-pict-08.jpg
  • slide-pict-10.jpg
  • slide-pict-05.jpg
  • slide-pict-03.jpg
  • slide-pict-07.jpg
  • slide-pict-04.jpg
  • Kezdőlap

Visszaszámolás

Közeledik az idő, amikor újra szembeszállok a természet erejével és önmagam határaival.

Tavaly október végén kezdtem meg a felkészülést az újabb megoldandó feladatra. Fárasztó volt a tavalyi évem és kevés idő maradt a pihenésre, mert január végén egy új versenyen vettem részt, amire ugyanúgy fel kellett készülnöm. Hongkongban még nagyon távolinak tűnt az augusztus hónap. Az előző évekhez hasonlóan gondosan megterveztük és felépítettük a programom, hogy az Ocean's Seven 5. állomásán ismét a legjobb formámban tudjak kiállni a partra.
Hétről hétre haldtam előre a tervezett munkában, mely folyamatosan egyre nőtt és nehezebb lett. Nem egy látványos periódus! Nem lehet róla akciódús filmet készíteni. Kívülálló számára ez egy nagyon unalmas dolog, amit a medencében kell elvégezni ahhoz, hogy a tervünket megvalósítjuk.

Közel 4 hónap edzés után végre tudtam egy kis versenyen elindulnom Ausztriában. Május elején még a tavak hidegek, de annyira jó érzés, hogy az ember ennyi hónap küzdelme után végre megmérheti magát élesben is. Az elmúlt években sok mindent megtanultam és tudok a saját feladatomra koncentrálni. Ausztriában a nyári szezon első versenyén csak akartam végre érezni a szabadvíz örömét. A verseny rövid volt, de jó visszajelzéseket kaptam a szervezetemtől. Megnyugtató volt, hogy a hosszú hónapok munkája kezd beérni és jó úton vagyok. Május hónap volt a lehető legnehezebb számomra! Az utolsó két hét pedig a tömény szenvedés az edzéseken.
Fizikálisan teljesen elkészültem, de a célom amiért annyit kell szenvednem mindig segített átlendíteni. Június 11 volt a felkészülésem utolsó nagy úszása. Sok érzés és gondolat volt bennem, amikor a hajóval vittek át minket Tabarca-szigetre. Felkészülésem utolsó kemény napja és azt követően már a feltöltődés, rákészülés az augusztusi küzdelemre. A tervekkel ellentétben a tenger számomra meleg volt, de végig sikerült a saját ritmusomra figyelni és a testem minden rezdülését értékelni. Számoltam az órákat vissza, mert minden egyes tempóval közeledtem a parthoz, ami akkor pihenést, egy kis könnyebbséget jelentett. A célban lezárult egy nagyon nehéz időszak és elkezdődött a visszaszámlálás! Fizikálisan felkészültem, hogy augusztusban megküzdjek az Északi-csatornával. Fizikálisan, de a szervezetemet is fel kell készítenem a rá váró megpróbáltatásra.
E miatt a jövő hónapban kiutazom Írországba, hogy az ottani vízekhez tudjam szoktatni a szervezetem. Kemény megpróbáltatásoknak fogom kitenni magam. Nem hiszem, hogy az úszás mennyisége és sebessége lenne majd a nehéz, hanem a környezet, amibe nap mint nap bele kell menni és rávenni a szervezetem, hogy működjön és dolgozzon. Minden egyes nap ugyan azzal a céllal kelek, hogy augusztus 9-15 között, amikor megkapom az indulásra a jelet a tudásom legjavát nyújtva megérkezzek skóciai Port Patrick partjaihoz.

You have no rights to post comments