• slide-pict-06.jpg
  • slide-pict-01.jpg
  • slide-pict-05.jpg
  • slide-pict-07.jpg
  • slide-pict-04.jpg
  • slide-pict-03.jpg
  • slide-pict-02.jpg

Célok

A 2017-es évben kettő kiemelkedően fontos úszás lesz számomra. Mindkét helyszín része az Ocean’s Seven sorozatnak. Az első helyszín az év első felében a Cook-szoros lesz Új-Zélandon, majd az év második felében a Gibraltári-szoros. A két úszás között 6 hónap lesz, melyben a nyár folyamán különböző versenyeken fogok elindulni felkészülés jelleggel. Amennyiben az idei két fő úszásról van szó, akkor feltétlenül a Cook-szoros ami prioritást élvez mindennel szemben! Egy nagyon nehéz úszásra számítok a változékony körülmények miatt. A Gibraltári-szoros a magam szintjén nem okozhat problémát semmilyen szinten sem! E két helyszínnel az idei évben az 5. és 6. állomást szeretném az elvárásaimnak megfelelően teljesíteni. Mint minden alkalommal, most is arra törekszem, hogy a lehető legjobban nyújtva az adott napokon egy jobb idővel teljesítsem a távokat! A két helyszín közül minden a tavaszi, Cook-szoros átúszása mellett szól! Távolság, körülmények, kockázat.

A Cook-szoros átúszásának az ideje április 3-8 között lesz lehetséges számomra, míg a Gibraltári-szoros átúszására október 26 és november 4 között lesz alkalmam.

A Cook-szoros 1929-ben próbálták először átúszni, de csak 1962-ben lett meg az első sikeres átúszás. Azóta 100 sikeres úszás történt, de mindössze 12 nemzetből kerültek eddig ki a sikeres átkelések. Az északi és déli sziget közötti távolság 26 km és a szoros kellően hideg. A nyári időszakban sem megy 18 fok fölé a víz hőmérséklete. A magam periódusa alatt várhatóan 14 fok körül lesz a tenger hőmérséklete. A távolság és a víz hőmérséklete mellett még fontos szerep jut a szélnek! Ez a világ egyik legszelesebb része! Sok hullám alatt pedig az élővilág is figyelmet érdemel!

A Gibraltári-szoros ennél lényegesen kedvezőbb mutatókkal rendelkezik, de azzal még ráérek törődni, mert először az április erőpróbán kell megmérnem magam!